Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

ICT beheer

Tips voor de VoIP reseller

Als VoIP reseller wordt u in staat gesteld om uw eigen bedrijf op te zetten tegen lage kosten. Waar de investering laag is, zijn de verwachte inkomsten daarentegen hoog. Gezien het feit dat VoIP snel groeit, en daarnaast een dominante speler op de telecommunicatiemarkt lijkt te worden, is dit een mooie markt om als zakelijke ondernemer in te stappen. Wilt u weten wat u moet doen om als VoIP reseller aan de slag te gaan? Dan zijn dit de stappen die u moet ondernemen.

Stap 1: Zoek de beste VoIP-leverancier

Bent u van plan om VoIP te gaan verkopen? Dan heeft u hier een betrouwbare leverancier voor nodig. Kijk hierbij niet alleen naar de beste prijs maar ook naar alle verborgen kosten. Wilt u de VoIP producten graag onder eigen naam verkopen? Kies dan voor White Label VoiP. Hiervoor investeert u in eerste instantie wel wat meer maar uiteindelijk zal dit u meer geld opleveren. Met white label kunt u namelijk uw eigen regels bepalen wat u zelfstandigheid en vrijheid biedt. Dit stelt u o.a. in staat om uw eigen marges te bepalen.

Stap 2: Beschik over de juiste hardware, software en diensten

Uiteraard is het nodig om over de juiste hard-, software en diensten te beschikken. Hierbij kan uw VoIP-leverancier u helpen. Denk bijvoorbeeld aan diensten als:
Hosted Platform
SIP Trunking
Apps
Internetaansluitingen
E-faxdiensten

Stap 3: Kies de juiste doelgroep uit

Net als bij elk ander product dat u verkoopt, is het van belang om de juiste doelgroep te kiezen. Als reseller van VoIP is het belangrijk om deze doelgroep nog nauwkeuriger in kaart te brengen. Het beste is om uw doelgroep te zoeken in de eigen regio. Dit stelt u in staat om te netwerken met de lokale ondernemers.

VoIP: kort samengevat

Levert u uw klanten VoIP? Dan hebben zij geen analoge of digitale (ISDN) telefoonlijn meer nodig. Voortaan bellen zij over het internet. Uw klanten hoeven dus geen dure telefooncentrale meer te kopen, wat voor hen als ondernemer veel voordelen biedt. Voor u als ondernemer betekent dit dat er veel vraag is naar deze telecomdienst. Hierdoor is de kans groot dat u een succesvolle VoIP reseller wordt.

BedrijfExpert • mei 27, 2019


Previous Post

Next Post