Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

0

QR-codes en hun mogelijkheden.

Vandaag de dag is de technologie al een paar enorme stappen verder ten opzichte van twee jaar geleden. Echter zijn de veranderingen die de laatste twintig jaar hebben plaats gevonden nog vele malen groter. Waar men twintig jaar geleden al blij was met een (enorme) computer waarmee men op internet kon, kan dat vandaag de dag al op een smartphone die in een broekzak past. Dit heeft gezorgd voor een nieuwe manier van adverteren, maar hoe gaat deze nieuwe manier precies in zijn werk?

Deze nieuwe manier is ontstaan in 1994 en uitgevonden door Denso Wave. Deze nieuwe manier staat bekend als het QR-code systeem. Het oorspronkelijke doel van dit systeem was het volgen van voertuigen tijdens het fabricageproces. Hiervoor was snelheid een vereiste. Vandaag de dag worden de QR-codes voor meerdere doeleinden gebruikt. Zo wordt het gebruikt voor o.a. commerciƫle tracking & tracing, mobile tagging (applicaties die georiƫnteerd zijn op de mobiele telefoongebruikers en zelfs voor reclamedoeleinden.

Tegenwoordig kunnen smartphones deze QR-codes scannen en de code wordt dan vervolgens omgezet naar een bruikbare vorm (denk hierbij bijvoorbeeld aan een website URL). Echter is een Qr-code alleen te scannen op een smartphone als u een speciale applicatie hiervoor gedownload heeft. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken, aangezien er vandaag de dag een ruim aanbod is aan QR-code scanners voor op een smartphone. Net zoals bij de meeste andere applicaties zijn er zowel gratis applicaties als betaalde applicaties. Het succes van de QR-codes is vooral te danken aan het feit dat het gebruikersvriendelijk is. Men hoeft namelijk alleen maar de QR-code te scannen in plaats van bijvoorbeeld een merk op te zoek of de URL handmatig in te voeren. Tegenwoordig zijn er ook QR-codes die een bepaalde advertentie, applicatie of video opent op uw smartphone. Deze QR-codes worden gemaakt met behulp van een speciale printer. Deze printer staat vandaag de dag bekend als QR code printer.

Mocht u meer willen weten over QR codes, QR code printers of mocht u zelf een QR code printer willen aanschaffen? Bezoek dan de volgende website: kba-metronic.com

BedrijfExpert • oktober 17, 2016


Previous Post

Next Post