Focus on Values

De blogsite voor bedrijven met een focus op waarde!

De voordelen van een Microsoft Teams training geven

Langzaam maar zeker raakt iedereen gewend aan thuiswerken. Hoewel het fijn is om onafhankelijke medewerkers in je team te hebben is er toch nog vaak reden genoeg om vergaderingen te houden. Één van de beste programma’s om online vergaderingen te houden is Microsoft Teams. Maar om succesvol gebruik te maken van dit programma moeten je medewerkers natuurlijk over bepaalde basiskennis beschikken. Daarom bespreken we in dit artikel de voordelen om een Microsoft 365 training en een Microsoft Teams training te geven aan je collega’s of werknemers.

Irritaties voorkomen

Waarschijnlijk heb je ondertussen wat incidenten meegemaakt die fout gingen tijdens online vergaderingen. Iemand die nog bezig is Microsoft Teams te installeren waardoor de vergadering 10 minuten later begint, een microfoon die per ongeluk de hele tijd aan staat; dit zijn allemaal gebeurtenissen die vaak fout gaan bij mensen die geen Microsoft Teams training gekregen hebben. Met een Office 365 training komen dit soort incidenten nauwelijks meer voor. Naast het voorkomen van opbouwende irritaties tijdens zo’n vergadering worden hierdoor worden je gesprekken met collega’s bijna net zo efficiënt als wanneer deze op kantoor plaats zouden vinden. Het voordeel is dus dat dit jou en je werknemers veel tijd zal besparen waardoor jij je op de echt belangrijke dingen tijdens werktijd kan richten.

Transparantie met Office 365 training

Een ander groot voordeel van een Microsoft Teams training geven is dat er vanzelf meer transparantie komt, zelf als iedereen thuiswerkt. Vroeger moest je goed nadenken over welke personen allemaal een bepaalde mail moesten ontvangen. Met Microsoft Teams kan je meteen alle belangrijke informatie voor je collega’s in een relevante kanaal plaatsen. In plaats van een situatie te hebben waarbij je een volle postvak IN in Outlook hebt of afgeleid wordt door inkomende onbelangrijke mails, kan jij je volledig focussen op alle relevante informatie en notificaties van je medewerkers in een Microsoft Teams kanaal. Tot slot zorgt werken met Office 365 en Teams ervoor dat je papierloos werken kan. Door geen last te hebben van het niet kunnen vinden van belangrijke dossiers worden je medewerkers ook op dit vlak meer gefocust.

Ook goed worden met Microsoft Office 365 en Microsoft Teams?

Hopelijk vond je dit artikel waardevol en interessant. Wil jij ook goed getrainde medewerkers hebben zodat online werken eindelijk efficiënt en productief voor je wordt? Dan raden wij zeker deze trainingen aan! 

BedrijfExpert • december 24, 2020


Previous Post